veckoplanering

Måndag;
Konditionsträna

Tisdag;
Longera

Onsdag;
Dressyrträning

Torsdag;
Vila

Fredag;
Tömköra

Lördag;
Rida ut

Söndag;
Hoppträning

fat and fearless

Nu när värmen varit närmare 20 grader varje dag har gräset i hagen verkligen kommit igång och jag blir rädd av att bara titta på Eddie som går och betar hela dagarna och verkar inte at något break alls. Jag har redan märkt att han svullat upp så snart blir det till att byta hage och få på betesreducerare. Den här sommaren ska jag verkligen satsa på att få ned honom det är liksom en punkt i mitt liv. Men skit vad jag och Eddie kommer få kämpa. Det är så svårt att hitta en balans mellan att svälta en häst och få ned den i vikt. Samtidigt vill jag inte att Eddie ska tappa motivation till ridningen och mig. Allt är verkligen en balansbräda hela tiden tar man bort något måste man sätta dit något annan och jada jada... Det blir till att läsa på helt enkelt, ska sätta mig någon dag efter skolavslutningen och läsa igenom och göra upp en plan med allt.


Skolan

Har denna vecka verkligen satt skolan före allt som bloggen t.ex. Därför dålig uppdatering men nu ska jag komma igång då allt börjar minska i skolan.

Eddie har gått så som jag vill denna vecka och jag har inte strävat efter någon speciellt utan njutit av vädret. Nu har jag varit hästledig i två dagar så jävla tråkigt får verkligen nojja över att inte få träffa Eddie. Men han har det bra har varit lite seg i början av veckan men sedan taggat till ordentligt när vi varit ute i skogen.

 Dock tar han av sig sin flughuva hela tiden, jag blir galen. Att välja flughuva är lika svårt som att sätta ut en bra foderstat. Jag har köpt denna flughuva från hööks, som satt bra i början tills han fatta hur man får av sig den.
Man blir ju galen på allt letande efter flughuva, Eddie måste ha med öron och en som inte skaver för han får så lätt skav.




Never expect anything

F*n alltså, jag som peppat upp mig till tävlingen imorgon och att det dessutom gick så bra när jag hoppträna Blizze i torsdag så ramla jag igår kväll klantigt nog och skada mitt ledband igen i armen!! Jag är så trött på såna vändingar i livet. Även fast det bara var en liten tävling men allt det mentala innan, min och Blizzes första tävling, jag som förberett mig på allt som kan hända och liksom själv bestämmt mig för att skita i att jag hoppar 40 på stor häs och bara focusera på att Blizze ska få sån bra upplevelse som möjligt. Men lika mycket som jag peppat till tävlingen får jag peppa att ta det till nästa tävling.

Hoppas verken går över snart nu går jag på verktabletter och vill inte låta Eddie stå för länge. Men som det ser ut nu blir det någon veckas vila för honom.




Klubbtävling nom nom

Anmälde mig spontat på slf klubbtävling med Blizze. Lilla Blizze som är rädd och allt och inget. Men jag har inga förväntningar alls och ser det som en rolig sak att testa, han tycker ju all sånt är roligt bara att han är så nervös av sig som ställer till det. Men eftersom Eddie har sin "träningsvecka" och jag dessutom antagligen ska boka in ridhuset för ett dressyrträning på söndag så får han avstå från en liten tävlingsrunda. Jag kommer hoppa en liten 40 klass innan tävlingen börjar med Blizze, så han kan trava över hindrerna utan att stressa upp sig. Ska iaf se till att hoppa något på banan med honom innan för att se hur han hoppar och om han hoppar 50 utan problem som jag tror sätter jag honom på 50 istället eftersom det känns lute mupp att anmäla en stor häst i 40m hehe.

Igår hade jag Blizze, Eddie och Simba att fixaoch rida. Eddie var jag ute och tränghoppa/galopparbeta. Skritta fram med långform arbete och arbeta lite sidrörelser, i traven blev det mest kontrollövningar så samlingar och ökningar och sedan en lång sträcka galopp med olika övningar utan att sakta av så som ökningar samlingar form och utan form snäva svängar. Innan tränghindrerna som Eddie tagga på välldans blev det halt och skritt innan galoppfattningen vilket han inte var med på och om han inte vill något så börjar han stegra. Så några stegringar innan han gick med på att stå stilla så jag lungt kunde göra galoppfattning. Lät honom hoppa "själv" utan taxeringar mm. Sedan fortsatte galopparbetat vid vägen och sedan trav i långform. Han kom verkligen igång med adrenalinet och pulsen, roligt att se.

Sedan skulle jag galopparbeta Blizze bakom stallet men eftersom han vekligen taggar upp sig själv efter att man galopperat och inte kan focusera på något annat än galopp så blev det ett dressyrpass i skritt och trav mycket arbeta på volt utan att falla in och serpentiner. Han var duktig i början och hitta formen verkligen stundvis men mot mitten/slutet så la han liksom av för han var så trött och jag brukar ha en ide om att avsluta när det går liksom bra och hästen har den sinnesinställningen men eftersom jag missa det på Blizze blev vi lite osams mot slutet då han stanna och höll på men lite arbete på volten där formen kommer av sig själv gick det helt ok och jag avsluta. Fick sedan stå inne och äta hö innan kvällsfodringen eftersom han var så svettig.

Drog sedan ut på kvällen igen och fixa till Simba, lilla björnen börjar äntligen fälla sin päls han får verkligen jätte fin päls under all gammal vinterpäls.

Eddie
Blizze
 Simba

Dagens stall

Var ute en stund efter skolan direkt, Eddie ska lånas av en från stallet och ridas ut. Men åkte ut och fixa allt och borsta på Eddie eftersom jag ska sitta på läxor hela dan nu och behövde komma ut och pussa på min bebe innan det. Eddie var pigg och glad idag lite överraskande och inget rullande i hagen heller, happy!

 

Moms täcken!

Lite moms täcken jag titta på...


(dock är jag redan stolt ägare till eskadrontäcket)

Veckoplanering

Måndag;
Rida ut

Tisdag;
Trängrida

Onsdag;
Vila

Torsdag;
Konditionsträna

Fredag;
Mia har Eddie

Lördag;
Tömköra

Söndag;
Dressyrträna  

Trav insperation

Dålig uppdatering, men har bott i mitt sommarhus vid stallet och finns zero uppkoppling där. Satt och tog isär alla träns och grimmor och pusta alla bitar, skit vilket jobb det är alltså. Men f*n vad bra det känndes efter då allt var prydligt och fint i ordning gjort.

Hade morgon och kvällsfodring idag, så blev en hel dag i stallet. Jag fodra hästarna i stallet på morgonen sedan åkte iväg med några från stallet och kolla på ridtravarförbundets dressyr och hopp tävling på Bullersta. Vilken insperationskälla alltså, tycker det är så häftigt hur man kan ändra en uråldrig framavling på en häst. Nu ska Blizze ut på en tävling för ridtravare, sjukt inställd på det.

Dagens tur med Eddie blev ett dressyrpass på en äng. Red barbacka med stångbett och vilken häst jag får i det bettet. Hela han lyfter sig själv och han blir mycket mer uppmärksamm och jag behöver inte sitta och ta i tygeln utan lätt och stadig hand så gör han resten. Och galoppfattingarna som vi har haft problem med då han tar upp huvdet i fatting sköte han galant även samlingarna. Han tagga till sedan i galoppen och blev välldigt framår och arbetsvillig så avsluta när han hade den arbetsinställingen och drog järnet över cementhinderna. Duktig ponny. Dock gillar jag inte att rids runt på starka bett eftersom jag erkänner att jag bryr mig välldigt mycket om vad andra tycker och eftersom hur man hanterar och rider sin häst är så kännsligt hos "hästmänniskor" tror jag det väcker mycket uppmärksammhet. Men men går han så här fint så är det ju värt att rida på i just dressyren. Eddie fick beta vid hagarna en stund för han var så duktig.


Passar perfekt.

Helt ärligt donken och stallet passar perfekt! Drog till donken innan stallet och köpte mat till stallet med ellen, mysmys. Sedan spö regna det ju så ingen lust att rida och hade en då bara tänkt skritta ut om det inte regna eftersom eddie gått stenhårt två dagar irad nu. Så pyssla lite om killen sedan skicka ut honom i hagen med regntäcke, stackare...

Imorgon är jag hästledig ska umgås med mina vänner och ta igen all tid jag missat i veckan med dom.


Druvan

Idag blev det en ridtur med Elise-Eddie och jag och Druvan. Min nya tävlings pålle! Så jäkla rolig att rida, finns inget stopp i hästen så mycket peronlighet hon visat på så kort tid. Helt underbar, hoppas på att snart få rida igen. Till sommaren blir det sommar hoppning med laget och innan det blir det hemma träningar som vi planerat in nu. Jag är full av förhoppningar och inte minst lycka! Kommer lära mig så sjukt mycket på så kort tid. Och jag kommer växa som person om jag och druvan hittar varandra. Vi var ute och bus red och hoppa tränghinder, riktigt härligt.


Hööks på G

Var på hööks och inhandla en tränsväska, något jag var i behov i eftersom jag tagit hem alla mina extra träns eftersom dom ligger och dammar nu. Så nu ska det bli ordning, ska iallafall få in mitt nya dressyrträns och hopp. Bestämt mig för att dra hem alla träns och lädergrimmor till helgen och stor rengöra dom. Jag har fusk smörjt dom lite då och då, ajabaja.

Gymnastikhoppningen fick bli på fältet, eftersom jag vet att han blir så mycket piggare där än på banan och jag då kan focusera enbart på själva ridningen än farten. Jag värmde upp ute och arbeta mycket dressyr innan jag börja själva hoppningen. Mycket öppnor och slutor och byten av dom och förvändingar i både trav och galopp och skänkelvikningar och arbeta på volt i lång form. Märker att han trivs i den långa formen. Var svårt att arbeta just gymnastik bakom stallet på cementhindrerna men gick endå jätte bra blev mycket volter och ökningar samt samlingar, och hoppning på volt. Avsluta med att bara få till avstånden och taxeringen i slutet dock tog det långt tid innan jag var nöjd så jag missa hur svettig Eddie var. Han var dyblöt haha men bara nyttigt. Fick stå med täcke, stallindor och hö och pusta ut innan kvällsintaget.



Love it - golden stripe

Eddie är så jäkla snygg i sin goldenstripe grimma, helt förälskad i alla produkter! Nästa stopp är ett golden stripe täcke, tror eddie kommer bli mom mom i det.


Veckoplanering

Måndag;
Tömköra

Tisdag;
hoppträna (gymnastikhoppning)

Onsdag;
Rida ut

Torsdag;
Rida ut

Fredag;
Hästledig

Lördag;
Vila

Söndag;
Dressyrträning

Dagens stall

Åker ut med hunden idag till stallet. Tänkte tömköra Eddie lite snabbt. Bara köra igenom grunderna och inte kräva något. Leta hela igår efter tävlings outfit, funderar på grått. Vill ha mer stilrent på denna häst.

Något roligt jag hitta på horze. Nästan fult snyggt.


A small light can give you the strength to continue to walk

Fått en tävlingsponny nu!, så jävla lycklig! Bilder och information kommer snart. Kan säga att ett nytt lag ska ut på tävlingsbanorna snart


life will go down but it will always come up again

Nu har jag verkligen en toppen/botten i mitt liv det går verkligen upp och ned och hittar aldrig en balans men nu börjar många saker falla på plats vilket jag verkligen njuter extra av just nu!

Dagens pass med eddie blev ut och konditionsträna. Jag arbetade med låg form och ställde mycket i sidorna och sedan ökning/samling i traven. Han går ovanligt bra på hackamoret just nu, förut stack han bara men lyssnar jätte bra när man rider ut själv. Sedan blev det galopparbeta hela rundan till stallet, både samling och ökning. Riktigt fin ponny idag.

Sedan skritta Elise av eddie och jag red på Elona. Jag hade tänkt att rida ut på henne men eftersom hon galenbrunsta och kära ner sig i Eddie kom jag ingen vart utan att Eddie gick, så tog bort sadeln och skitta ut barbacka men Elise och Eddie. Gud vad hon höll på hon nosa/kissa/gnägga hela tiden och kunde inte vara mer än 4 cm ifrån Eddie. Roligt att se på en sånt sto som annars blir tjurig så fort någon häst närmar sig. Måste säga att de var så söa ihop.

Sedan var jag med och fota när Elise provhoppa Sweetie, snabbt gick det, men med träning kommer dom komma långt tsm. Så om 2-3 veckor står Sweetie på prov i vårt stall.

Bilder från idag



Dagens köp!

Hahha börjar bli mycket saker på hyllan för Eddie, men kunde inte låta bli att köpa en Golden strips grimma från Hööks. Var 50 % på dom och sista full storleken kvar så TAGEN! Jag skulle in för att köpa en flughuva då Eddies ögon redan börjar bli irriterade från flugor! Synd att tvinga på honom en flughuva så tidigt men bättre det än att droppa hans ögon hela tiden. Den får åka på när det är som varmast nu, hästarna i stallet har fått börjat gå ute tills kvällen nu härligt!


Ändrad veckoplanering

Pågrund av att jag har prov, kompisar så kommer jag inte följa min veckoplanering. Även gick det skit på hoppträning så behöver avakta med träningar tills jag peppat upp mig själv och Eddie. Just nu behöver jag nya tag!

Ska ut och köra i skogen med Eddie idag och komma på andra tankar. En då fast en liten del av att jag mår dåligt är pgr av Eddie så är han den enda som får mig att må bättre!

Älskar dig Eddie!


RSS 2.0