Tråk väder!

Var fett taggad att jag skulle rida på Perly idag... Men eftersom det är sånt skit väder ville jag inte ge mig ut i skogen på en unghäst i storm. Men hoppas på bättre väder imorgon eftersom jag ska dressyrträna på Perly, skoj! Eddie är fortfarnde svullen i benet men inte alls halt? jätte konstigt någon som har varit i samma sits, hur hantera ni det? Men båda hästarna fick vila, måste få skryta om hur duktig Perly blivit, han lyssnar på hjälperna i boxen och visar respekt och inga problem med att lyfta hovarna!
Skit trött så ingen blogg just nu


Party!!!

Up al night, mamma det är lugnt


Favorit bilden.

guys just know how to flirt...


Dressyr outfit

Funderar på att ha detta shabracket på pay and ride. Ska kolla runt lite på vita shabrack, man kan aldrig få för många shabrack ;)


Dagens stall

Kan nästan säga att Eddie är helt återställd nu, han är fortfarnde lite svullen men svullanden går ned när han börjar rör på sig mer. Men ömar något men pigg och glad och reagerar inget när man visiterar benet. Härligt! Min lillasyster red en stund på gräset med Eddie sedan longera jag honom utan några krav för att se hur han rör sig. Såg helt okej ut, på lördag ska jag börja rida igen. Märker att han stått nu i några dagar han är hel jobbig att hålla på med och står sällan still. Mocka och fixa i Eddies sjukhage blir sista dagen imorgon som han står där. Han följde med i hagen hela tiden när jag mocka, mys. Imorgon är jag hästledig, ska umgås med lite vänner.
Lite bilder från stallet.












Party all day!

Vill ut till stallet och titta till min bebe! Hoppas verkligen att han ska bli bra snart. Innan stallet ska jag fixa ihop en poliskostym till festen imorgon, najjjjjsssst!! Ska försöka ta lite bilder i stallet om min kamera funkar vilket den inte brukar göra.


somebody that i used to know

Snart skolan försov mig som vanligt. Fundera på att och gymma eftersom jag inte kan rida Eddie just nu men bestämde mig för att ta en snabbis i stallet och sedan plugga moppekortet och sen dra ut och jogga med hunden ikväll. Hoppas på att Eddie är bra i benet, han ska få gå en promenad idag även om han är bra och på fredag kanske jag kan skritta ut en sväng. Ska försöka låna någon annan häst att rida tills helgen.


Anmäld

Är nu anmäld till Pay and Ride den 22/4! Härligt. Kommer rida med spö och sporrar för att få en rättvis bedöming på Eddie igentligen. Vet inte hur han kommer reagera på sådan här "tävling" eftersom han reagerat olika på olika pay and ride. Men hoppas såklart på en pigg ponny. Tagga!


Pink ladies!


Long time

Skit!!!!! Eddie har blivit halt. Han är svullen i högerfram dock inte så varm men går ömt och sakta. Men inte så farligt en då han kommer få vila tills svullnad går bort och några dagar i större sjukhage. Dock tråkigt eftersom jag ska tagga upp ett Dressyrpass. Men nu andra dagen som halt så har svulladen gått ned Eddie kommer antagligen få gå ut i vanliga till helgen.

Red blizze idag för att inte tappa träningen. Tråkigt nog fick vi träna i regnet på banan, men funka helt okej. Dock störde jag mig på fan att han vägra gå ut i hörnen han har verkligen inte koll på sina bogar jätte svår att flytta om man inte är på volt. Fin i skritten efter lite arbete funka ibland i traven antingen går huvdet högt uppe eller för lång nere. Men stolt han galoppera på volt idag wooopppa!!!


Hard times

Just nu är jag lite nere och har mycket runt mig så var hemma idag för att piggna till mig. Mår bättre nu eftersom jag tillbringnat min dag i stallet. Var även ute med hunden på lång promenad i 2 timmar. Nu är det bara att tagga upp. Imorgon ska jag iväg till skolan och sedan stan och köpa lite kläder sedan för hästen blir tömköring. Lägger ut veckoplanering snart. Dåligt inlägg ska bli bättre i veckan.

Fick en härlig kommentar om gästbloggning vilket jag nu ska sitta och fundera på. Tack johanna!


After work

Har jobbat hela dan på hockey och imorgon blir det också jobb men bara halva dan ;) mysigt mysigt klassas som mat tant just nu känns inte helt okej


Efterlängtat Fredag!

Nu blir det skolan sedan fika med Elin på stan! sen bär jag vidare till bästa vännen. Har alltså inget stall just nu på 2 dagar, tråkigt! Men behöver umgås med mina vänner eftersom dom senaste helgerna har jag varit helt upptagen med träningar av Eddie.




Du är anledningen           
Till att jag står kvar
Du är meningen i mitt liv
Den enda meningen jag har
Du är mitt syfte
Utan dig står allt stilla
Du är min själ
Du fyller mig med känslor
Du är mitt samvete
Du får mig att tänka rätt
Du är mitt hjärta
Och det är för dig det slår

Du är mitt allt!


Make your time

Den här helgen kommer jag umgås med min bästa vänn, så har ingen häst förutom söndagen så kommer troligtvis inte blogga i helgen just, men kanske sticker in något inlägg. I helgen kommer jag iaf göra en önskat inlägg om Windsor!


Dagens stall

Lång stall dag... Eftersom jag inte gymmat på hela veckan fick jag bestämma mig och jag skulle gymma idag eller rida en till häst, så blev så klart en till häst ;) Eddie tömkörde jag idag gick sjukt bra han lyssna bra och snappa upp allt fort och var alert på hjälperna. Så blev ett 15 minuters pass bara efter jag ville avsluta när det gick som bäst men nu måste jag sätta fart och utvekla i tömkörningen även leta på allvar efter körings utrustning och selar.

Hanna och Eddie

Blizze blev det en uteritt på. Var riktigt uppe i varv idag så blev mest arbete på att komma tillbaka i en normal taktmässig trav. Sedan blev det lite travhoppning i skogen där massa hinder finns. Riktigt roligt tyckte han att det var även fast vi mest flamsa runt. Några bilar stod pakerade vid ett stall och det var skit läskigt så fick göra som man behandlar en unghäst få fram sedan låta det var och vidare. Jäkla tönt häst. Efter var han jätte stissig han har liksom inte tid att ta det lungt så avsluta med formarbete på banan, lugna sig då och avsluta när han gick i stadig form och lugnt tillbaka i skritten. Eddie och Blizze fick stå i hagen tsm med hö medans jag mocka boxarna och kvällsfodra. Båda gnägga sen när jag hämta dom, söta boys!


Ridpasset på Elona!

Blogga inte om ridpasset på Elona i onsdags men här kommer lite kort! Eftersom Elona är till årsen hela 21 år gammal nu så skritta jag fram i en halvtimme för att riktigt få henne att rulla på i muskelrna. Sedan blev det dressyr på banan. Jobbigt kan man snacka om Elona går som en singel och tar man det minsta för mycket i tygeln stannar hon helt till och blir lite sur så blev ganska halv långa tyglar när jag arbeta med henne. Blev mycket volter och serpentiner eftersom hon är så pass stel. Blev välldigt mjuk och fin i bogarna mot slutet. Så tips är att vända igenom volterna mkt med hästen utan att tappa ytter bogen! Blev lite sluta och öppna med men det var så pass jobbigt för henne att jag bara gjorde det i båda varven en gång. Sedan galopp på raksträcka samt volter utan att kräva något speciellt så hon fick sträcka ut sig lite. Blev helt annan häst efter piggna till riktigt och lyfte sig bättre! Avsluta med att galoppera ordentligt på en raksträcka ute, riktigt pigg blev hon då och dampa lite och lyfte bakbenen från marken ibland.

Bilder från stallet, hann dock inte fota när jag red.





Dagens blogg!

Vann dagens blogg hos fjordfantast.blogg.se. Härligt! ass trevlig tjej som driver bloggen ;)


Dagens blogg hos Fjordfantast



Nu kör jag en dagens blogg!
Ni får gärna vara med, det är bara att skriva jag är med i en kommentar här nedan!

Jag kommer lotta ut 2 vinnare via random.org ikväll kl 8.
Så var med nu så det finns många att lotta mellan! :)

 http://fjordfantast.blogg.se/ 

Rida annan häst

Idag ska jag rida en annan häst! Elona ett svenskt halvblod på 21år! Super fin häst som bevisar att man kan leva med fång trots ålder. Dock är hon stel som en pinne så kommer skritta fram i en halv timme innan jag börjar med ett dressyrpass. Länge sedan hon gick ett dressyrpass på banan så kommer bli att kämpa idag. Elona ger inget gratis direkt och är välldigt stel i sidorn och svår i galoppen. Ska försöka fixa bilder och film tills ikväll.


Galen ritt!

Skulle skritta ut med Elise och Perly som var med på hoppträningen i helgen, för att Eddie och Perly skulle få komma ut i skogen utan att anstränga sig. Men vi eller rättar sagt jag valde helt fel skog att rida en lugn barcka tur i! Skogen har blivit rent sagt mörbultad av massa maskiner för att rensa skogen så det ser ut som plockepinn. Så att hitta stigen var omöjligt sedan Perly som är unghäst inte gillar att blöta ner sig vilket halva skogen bestod av vatten! Så Elise och jag fik byta häst eftersom Eddie är något lugnare än en ungehäst. Men vilken utmaning jag tog på mig där, Perly vill verkligen inte gå i vatten och pigg som fan var han så börja trava på dom mest opassande ställena och gå över dike går inte utan bråk och hoppa som en katt över dom går dock. Sen barbacka på en envis unghäst i en skog som int ens har en stig kvar var inte det lättaste. Gredit till Elise som är så ung och en då klara av Perly så bra!

http://www.youtube.com/watch?v=e05QrDkU_sA 

Jag är med och tävlar!


http://teamjumpers.se/2012/march/tavling-om-en-kingsland-troja.html


Walking in the sun

Blev en promenad på ca 30 min för Eddie. Var ganska stel i början och huvudet lång ner så han har troligtvist mkt träningverk efter helgen. Passa på att träna lite horse man ship, gick faktiskt bra trots Eddis brukar vara så dominant. Lyssna jätte bra idag och blev mjukare i benen och bogen mot slutet.
 Lite bilder i sol/storm vädret.





Veckoplanering

Ska göra iordning en snygg veckoplanering just nu får det bli enkelt gjort.

Måndag;
Gå promennad med Eddie

Tisdag;
Rida ut med Perly-Elise

Onsdag;
Amanda ska rida Eddie 

Torsdag;
Tömköra

Fredag;
Vila

Lördag;
Hästledig

Söndag;
Trängrida ute

Hoppkurs på Fingerkulla

Film från hoppkursen som var nu i helgen.

http://www.youtube.com/watch?v=ECuARG39WJE&list=UUhirUgMC2MuwW00aG-vqzZw&index=1&feature=plcp 


Born to be WILD... not

Okej sammfatting under helgen det gick trögt. Jag insåg verkligen hur seg Eddie är fick fåtal bra hopp. Och man får rida skiten hur sig för att få fram honom något sen när man ska samla tillbaka honom går det lika trögt om inte trögare. Han ger verkligen inget iband, vilket gör att skit tråkigt. Men för att vara Eddie gick det helt ok, men annars så skit... Men har en då lärt mig mycket och det är bara att kämpa vidare. Dock är jag glad över att vi tog oss över 1.10 utan större problem. Lördagen gick helt klart mycket bättre men jag har endå lite medkänsla över Eddie eftersom vi inte brukar hoppa så mkt och vi träna 1 ½ timme varje pass två dagar irad.


Good friends are lika stars. You don´t always see them, but you know they always there

 

Fick ett sms från min kompis där det stod ett " lycka " till sms för träningen idag! Så himmla underbart att veta att mina kompisar bryr sig trots att de inte gillar hästar eller att jag tillbringar så mkt tid i stallet. Tack min underbaraste!

image description


Hoppkurs

Idag blir det hoppkurs för Katarina Strand på fingerkulla. Ser verkligen fram imot det eftersom det var ett tag sen jag träna för någon i hoppning. Kommer dra ut till stallet någon gång runt 1, sen blir det fixa hästarna tills 3 då vi lastar och åker iväg! Ska försöka fota så mkt som möjligt och hoppas på att mia som fixa förra filmen ska fota och filma så jag kan lägga ut senare ikväll. Jag hoppas Eddie är pigg ponny alltid lika spännande att se vilket humör han är på.

Lördag; Åker till stallet runt 1, sedan fixa med Eddie och Perly fram till 3 då vi lastar och åker iväg till fingerkulla för träning för Katarina Strand, kommer rida i nästan 1 ½ timme har jag för mig.

Söndag; Är i stallet nog runt 7 för att hinna allt sen åker vi runt 8 med transporten och träningen börjar 10. Kommer bli två ridpass och ett teori.

 
bild från google på Katarina Strand.


Seeeegttt..

Fett seg kväll det blev dårå. Somna när jag kom hem från gymmet sen sov jag tills vi drog till stallet, hade inte bäst humöret dårå... Hade inte lust att rida ut i mörkret så höll mig på ett fält bakom stallet en stund packa på reflexer endå! Blev barbacka och på hackamore. Eddie var välldigt spänd och hade svårt att lyssna på mig eftersom det fanns så mkt runt om att lyssna på. Men helt ok form gick dock supersnygga skänkelvikningar, mums! Gjorde lite volter på litet utryme för att arbeta med bogarna och att få men bakbenen. Sedan ösa i galoppen på raksträcka och hoppa ngr hinder skulle inte gjort det eftersom han drog järnet över dom med hackamoret... Men arbeta med galoppen på en volt så jag avsluta med någon kontakt med honom. Var jobbig i stallet eftersom han inte ville stå stilll så känns taggad inför hoppkursen imorgon. Blir denna outfit imorgon på hoppträningen imorgon


Inlägg imorgon om hur helgens träning kommer se ut! Hoppas även på filmer och foton. Nu ska jag käka glass och se på någon film!


Hard work work

Så här hårt jobbar jag i skolan !!


Tagga tagg

Åkte ut till stallet direkt efter skolan och fick hjälp av mamma att fixa i stallet. Eddie hade fått ny sko påslagen på förmiddagen skönt att slippa oroa sig över det nu. han fick vila ifag inför hoppkursen, taggad som F*N!!!! Sitter nu och lyssnar på musik i sängen med elin by.
Imorgon blir det gymmet och sen hem och stallet. Blir en kort tur imorgon för att känna av honom ska abeta med sidorna så han blir igenom riden tills helgen. Sen har jag kvällsfodring imorgon med sedan ska jag hitta på något roligt eftersom hela helgen kommer gå åt till Eddie.
Ska försöka hinna med något inlägg imorgon med

"Vi ska till Laholm"

Sitter och äter på chili namnam med elin snart blir det röra på höfterna på idrotten ;)


just in time...

Idag blev konditionsträning för Eddie. Han var jätte lerig och såg ut som en åsna även fast jag borstat honom, han var helt enkelt riktig ful idag haha grå och dammig. Skritta fråm ca 7min sedan galoppfattingar åt båda hållen i ca  5min, eddie tyckte det var jobbig men mest mentalt. Sedan blev det samlingar och riktig ökning mot slutet. Han var jätte duktig lyssna dock inte så bra på tyglarna när jag ville sakta av eftersom jag red med hackamore kände han väl mer huvdtag. Men inga damigheter idag och lyssna bra på skänklarna. Var svettig och trött efter precis som det ska vara. Han tappa dock en framsko på vägen ut i rasthagen! Inte bra eftersom vi ska på hoppkurs i helgen. Nu blir det att leta hovslagare...

Imorgon blir det dressyrträning på banan! Lägger även ut en lite senare veckoplanering

                   

Galen ponny vs trött tjej

Blev tömköring idag för Eddie, har lånat en i stallets tömköringsgjord som sitter mycket bättre och ingarna i gjorden är fler och sitter på bättra ställen då man kan använda snodden på olika höjder. Var riktigt duktig i början gick dock som en åsna med huvdet i högt och liksom älga sig fram innan jag spände snodden. Gick bra och stabilt hade med bogen i volterna och trampa bra under sig även vid varvbyten från volt. I galoppen var han jätte seg i början med fattingarna och sedan tagga han till helt plötsligt och typ skena och bocka runt och sprang ifrån mig flera gånger (sprang inte iväg utan drog iväg från arbete och volten) Tog säkert 15 minuter med trav och voltbyten för att lugna ner honom. Var helt slut efter att hålla reda på honom, måste erkänna att jag inte var helt säker när han skena runt på banan eftersom han skulle kunna sticka när som helst med tömmarna bakom sig men ville samtidigt inte ge mig och låta honom hålla på så. Avsluta när han gjorde en lugn galoppfatting samt i rätt form.

Tog även bort broddarna idag! Nu ska dom inte på igen. Eddie tappa en sko på vägen upp! Måste verkligen få på den innan helgen eftersom jag ska på hoppträning hela helgen.

Nu blir det sängen är helt slut i kroppen, gymma i säkert 2-3 timmar idag och sedan hålla reda på Eddie som hade damp!


Sorry sorry

Dålig uppdatering sorry sorry... Har haft mkt att göra, därför går jag inte ignom min vecka eftersom den är så jäkla mkt så börjar från och med idag.

Eddies veckoplanering blev annorlunda så hans vilodag blev idag. Var dock välldigt pigg en då och för en gångs skull välldigt snäll vid hantering. Nu är jag verkligen igång med att köra in Eddie. Har kollat på olika selar och rockrt mm. Riktigt taggad på hela grejen.

Red även Perly idag! Jäkligt pigg ponny med har stått hela veckan eftersom han kollapsat i stallgången för någon vecka sen. Jag kan inte påstå att man märkt av det någoting idag, han galoppera iväg och samla sig och blåste upp sig så han nästan gick i piaff. Fick snygg form efter iaf! Blev mkt galoppfattigar samt försöka få fram hans takt i galoppen eftersom han är lite taktlös. Gick välldigt bra helt klart 9/10 av ridturen även fast han hade muppsaker för sig.

Imorgon blir det gymmet och efter stallet på kvällen, lägger ut veckoplanering imorgon med.


Ingen häst

Idag är jag hästledig eftersom jag är barnvakt till min lillasyster. Sitter och lyssnar på musik The wanted, Olly Murs, tallest man on earth, one dircetion, Top cats, och Edward Sharpe & The maqnetic Zeros och lite mer. Ska snart göra mat och duscha sedan bigbrother och jersyshore!!

Imorgon blir det tömköring, ska börja med att fota lite sedan blir det banan, ska lägga ut koner och avansera lite. Har även kollat på körutrusting idag. Hitta bra och billiga selar och set på börjes som man kan börja med.

Min kära syster!


RAST I SKOLAN!

sitter i skolan med kompisar och har rast, datorn med till skolan eftersom jaghar mitt arbete på den. Lyssnar på musik med elin Olly Murs-hearts skips a beat! Jäkligt söt kille duktig med. Snart plugga sten hårt med engelskan.

Stallet efter skolan, min lillasyster ska rida först sen fota på banan när jag rider dressyr ska lägg ain bilder ikväll


Do not trust you, boy!

Eddie jätte lerig som vanligt. Fick gå upp utan grimman eftersom den legat i lera gick förvånat ganska bra han stanna när jag gjorde det och om han halka efter trava han ikapp lika dant om jag börja springa trava han efter. Stod ute och borsta av all lera då ville han inte stå stilla och höll på att pilla på mig hela tiden så ställde mig i gången var lika dan då, muppa sig som f*an. Han var välldigt pigg och framåt (kanske saknat mig <host>) Men var ute och tömkörde på vägarna hade dock snodd redan från början eftersom jag vet att allt blir roligare när ens ryttare går bakom. Takta mkt i traven och gick på sidan för att han inte fick gå fram ibland men gick bättre en förväntat. Fick dock styra in på mkt volter när han takta för mkt. Sen galopp fattingar på banan, ngr damp ryck men gjorde en okej fatting så avsluta då. Hans tömkörings gjord är dock för stor och gilder runt i galoppen går inte att göra hål i den hellerför det tjocka lädret, har provat padd, olika shbrack och tömköringspadd och utan men inget hjälper riktig bra. Funderar på att köpa en "anti slip" padd och testa även använda svanskappa.

Red Perly en unghäst på 3 år som står i stallet. Han har bara varit riden i 5 månader men är otroligt bra utbildad i ridnigen. Ska börja rida honom någan dag i veckan, kommer bli jätte roligt och jag kommer lära mig sjukt mkt med. Banan var ganka hård så blev lite trav men mest skritt arbeta mkt volter och snettigenom för att få med hans bogar. Formen var inga problem han arbeta hela tiden med bakbenen och ryggen. Ska lägga ut en film någon dag när jag rider honom så kommer ni se hur välutbildad han är! Han brukar vara lite småbråkig i stallet men inga problem idag, typiskt unghästar.

Eftersom det är under 0 ute och han rullar sig varenda dag så fick han ha utetäcke på inne så han smidigt kan gå ut i det på morgonen med. Ska rida dressyr imorgon, ska försöka tvinga ut mamma så hon kan fota.

Nästa månad kommer jag få sjukt mkt pengar eftersom jag jobbat mkt så ska unna mig en nya grimma till eddie, gillar starkt brunt på honom just nu så blir nog den bruna från JH kollektionen på hööks.


Veckoplanering


things you do not see

Var ju och dressyrträna förra helgen och tog då bort broddarna för att vi skulle åka transport länge, efter började ju det varma vårvädret och jag tog inte på broddarna eftersom jag vill få bort dom så tidigt som möjligt eftersom det sliter på benen för hästen och Eddie som är överviktig redan har belasting på benen och senor. Men var halt igår så dom fick åka på igen men ska ta bort på under veckan om det här vädret fortsätter.

I sommar ska eddie bli trim och fit! Han kommer lite tråkigt nog få gå med gräsreducerare nästan hela sommaren och få byta hage några timmar och beta utan den då. Sen blir det mkt träningar ska försöka börja med fältävlan och ta några kurser i det eftersom fältävlan kräver en god konditions på hästen. Ska försöka hinna med två ridpass per dag och dessutom låta honom dra vagn. Men eddie börjar bli äldre och såklart påverkar hans vikt hans ben och kropp.

Gymmet imorgon, blir tömköring för eddie men ska vara ute och promenera lite istället för bara banan, men kommer avsluta galoppen på banan. Nu äta och se äkta människor ikväll.








Landet sverige är...

asså vad fan hände i sverige just nu! Torsten flink mot Sean banan och vem vinner, fucking torsten! dåligaste jävla kåt gubben vs sean banan världens bästa människa som får mig att kissa på mig så fort han säger något!!! Kan inte förklara hur jävla arg jag är nu!!! Bild kommer inatt från stockholmsresan.

Saknar gubben min, svårt att vara borta från eddie.

Sean den förste banan!

Hahha sitter på lunchrast och lyssar musik med kompisarna. Fan sean banan ska ju vinna hela meldifestivalen!

Blir ändrade planer idag med eftersom jag måste in till stan i kväll och träffa kompis, så åker ut direkt 
till stallet efter skolan och tömkör Eddie. Gör ett inlägg ikväll sen om hur det gick. Blir mkt galopparbete idag, ska försöka filma idag, kan dock inte lova att eddie kommer vara så fin eftersom han rullar sig varje dag nu!


just a shot!

Ledsen ledsen men inga bilder blev det, sexymiami får komma nästa torsdag! Och jag hade tid att passa i stallet så blev inga lindor så kändes som om fotnigen kan vänta tills jag har tid att fixa eddie extra snygg. Men han var riktig duktig idag, dampa bara en gång. och arbeta fint med snodden i traven dock inte lika bra i galoppen men det kommer. På tal om galoppen så måste jag börja arbeta med fattingarna med honom från marken eftrsom han bara ökar traven. Men riktigt fin när vi arbeta på volt.

Var och pumpa på gymmet, är nu helt slut i kroppen kommer antaglign få krypa ner och upp för trappan imorgon.

Imorgon FREDAG, gööööööööttt kan man säga! Blir galoppträning imorgon med, ska dock rida en kortare runda än förra gången.

En häst jag saknar som F*AN!!!! Vill ha tbx dig gubben



Sexy miami dårå!

Idag blir det sexy miami!!! Ska dra till skolan snart och jobba matte... Sen blir det gymet och sen stallet. Blir som sagt tömköring idag men först kommer en pall med spån som vi måste dra upp på skullen. Bilder från tömkörningen ska jag försöka fixa idag med, blir nog inte så många men några ska jag försöka fixa.

Älskar dig min finaste, kommer aldrig hitta någon som du!!!

RSS 2.0