Veckoplanering

Måndag:
Lina har Eddie

Tisdag:
Tisdagshoppning

Onsdag:
Tömköra

Torsdag:
Dressyrträna

Fredag:
Mia har Eddie

Lördag:
Rida ut

Söndag:
Konditionsträna

Funderingar...

Lite sammanfattning om Simba. Simba är en korsningshäst på 18år som står i mitt stall impoterad från Irland. Han är i kallblods slaget stor och kraftig och så fin i rasen. Dock är han i det magrare hullet då han behöver massvis med Havre och lite kraft eftersom ingen rider eller motionerar honom. Han trivs när man borstar och pysslar med honom och tar komandon som backa och vänta tills att äta när man stiger bort. Man kan göra alla vanliga syselsättningar som ta på och av med täckena, grimma på, träna och sadla ta ut och in i stallet leda på promenad (dock har jag bara gått kortare rundor) Men när det kommer till att handsaks med honom på marken så som att longera, arbeta från marken, rida, gå in på banan så blir han rent av opålitlig. Han anfaller när man longerar börjar stegra när man arbetar från marken och när man rider stannar han och om man lägger tryck på honom stegrar och bockar han. Sedan kan han lungt gå med om en häst framför går med, då kan jag jobba honom i form men så fort jag lägger minsta trycket drar han bak öronen.

Jag kan inte släppa denna häst eftersom jag känner att jag har ett band mellan honom, jag gillar han pyssla och gå små promenader med honom. Dessutom vet jag att han på ett sätt blir värre mer och mer vid arbetshanteringen men faktiskt blivit bättre vid den vanliga hanteringen. Men jag vet att jag inte har tiden att lägga ned på att få honom bättre och min mamma absolut inte vill att jag ska ha något att göra med honom. Sedan har jag ingen erfarenhet hur man ska handskas med honom.

Men jag tänkte prova rida honom korta små rundor bara några steg från stallet och seda öka detta med tiden. Även prova lite mentalt med att flytta honom med spöt från marken på stallplan och se hur han regerar. Även ska Mia försöka få ut en och titta på Simba och försöka hitta en lösning.


Härlig stalldag!

Börja med att fixa mockning samt maten till Simba och Eddie. Sedan tog jag in Simba tidigare för att låta honom äta lite extra hö innan ridningen för att slippa släpa ut honom när emfodringen börja då han säkerligen skulle bli grinigare än var han är. Han reagera inte mycket när man sadla men tog det lungt och plocka lite på manken innan jag la på. Elise på Perly följde med som stöd ner på gräsbanan eftersom vi tyckte det var det bästa ställen att börja på. Men huliganen kom fram i Simba när Mia släppte kedjegrimskaftet han skulle anfalla henne då! Störd verkligen sedan skritta en några steg sen stanna han och då smacka jag bara igång honom med halvlånga tyglar och då börja han stegra och bocka rodeo. Han gjorde det iallafall tre gånger, vet verkligen inte vad jag ska göra eller hur jag ska ta mig till om det är värt alla sår man kommer få på att rida till honom. Dock är jag välldigt stolt över att jag satt kvar och inte blev rädd för han.

Eftersom det inte blev så mycket ridning för Elise när vi var ute med simba, fäljde jag med och fota när hon red! Fick sedan sitta upp och galoppera runt, första gången för mig då Perly verkligen ville galoppera och fortsätta!

Elise åkte och prov red en annan ponny idag, roligt att få vara med och ta del i det. Ponnyn var ursöt brun fram sedan blev hon bara vitare och vitare mot baken. Ibörjan var hon lite uppe i varv och visa lite islandhäst konster, men riktig fin mot mitten blev imponerad att de han åstakomma så mycket på så lite tid. Ser ljust ut för Sweetie och Elise. Hann inte ta bilder var så uppe i att kolla men de ska provrida många fler gånger så hinner fota lite då.
 
Eddie blev det busridning bakom stallet. Barbacka med tredelat, en huva fick följa med också. Man behöver verkligen skita totalt i hur man sitter och bara galoppera runt och låta hästen sträcka ut sig i sin egna fart. Vi har ju hinder bakom stallet med så hoppa massa hinder där bakom, kul att äntligen få Eddie att suga efter hindrerna! Fick upp puls på honom så kommer bli mer busridningar på fälterna.

bilder från stallet, dom får tala för sig själva!



Provridning!

Nu ska jag brumma ut med moppen till stallet, härligt väder ute! Ska rida Eddie vet fortfarande inte hur men får bli en spotan ridtur eller dressyrpass. Sedan ska jag ut och rida Simba, igår hade han stegrat när man ledde honom, den hästen alltså går från urgullig till knäpp så fort. Ponnyakuten nästa? Ska iallafall till och storstäda hans box, kan säga att det behövs.

Sedan ska Elise iväg och provrida! så jäkla roligt att de hitta en ponny i närheten så fort. Hoppas det går bra, Sweetie är så fin i färgen. Kameran åker så klart med ut så lite bilder på simba och Sweetie kommer




Kinamat

Ska ut med stallet ikväll, blir en kinaresturang. Muuumms! Kom nyss hem från norrköping så ska in i duschen och fixa i ordning mig till ikväll! Imorgon blir det uteriding eller dressyrpass med Eddie, sen ska jag f*n sitta upp på Simba och skritta honom på banan! Vare sig han gillar det eller inte, blir till att sätta på hockeyutrustnigen!


Nationella, so, stallet, norrköping

Har nu suttit och jobbat hemma med so, riktigt svår uppgift men nu är den klar och hoppas den iallafall räcker till ett G. Nu ska jag åka ut till stallet och ta hand om Eddie, bestämde mig för att ut och busa i skogen med honom.






Uppdatering

Just nu är det alltid samma saker på bloggen dessutom är den ju välldigt ny så nu ska jag till och uppdatera!
Kommer få in lite olika punkter till bloggen

- Hiss/diss
- Dagens tips
- outfit
- This/that
- Dagens höjd blogg
- Dagens köp

Tänkte även trycka blogg tryck på min tröja bara för rolighetens skull, även roligt med en unik tröja när man rider och fotar samt på tävlingar mm .

Först ska header fixas till dessa punketer innan jag lägger ut något mer av dessa!


Dagens stall

Skit väder hela min veckoplanering är helt snurrig nu, han har vilat 2 dagar i rad nu för regnvädret. Som tur åker jag inte till norrköping fören vid 6 så kommer hinna rida imorgon måste dock lista ut någon träningsplan för imorgon. Jag har mest fixat lite i stallet de senaste dagarna. Fick höra att Perly skulle åka och provridas i helgen, inte roligt att höra.

Dagens köp blev Hööks nya kollektion Go for Gold grimman och grimskaft, svettäcket och tjcktröjan. Allt riktigt snyggt gillar att tröjan verkligen är utveklad för ridning just.



Dressyrträning i rad

Skriver från mobilen nu så kommer säkerligen ha lite (mycket) stav fel. Men gårdagens ridpass var tisdagshopningen fast det blev ett dressyrpass den här träningsgången. Vi körde framdelsvändningar med hjälp av koner på en liten fyrkant i trav och galopp riktigt bra känsla när man fick in det rätta steget. Eddie gick faktiskt välldigt bra var fram och krökte väldans med nacken. sedan skänkelviknigar på volt ut och in... sen vid volt galopp då var jag så jäkla slut att jag ansträngde mig nada. Men det fick jag ta igen men mer arbete på volten i galoppen.
Sedan blev det in med eddie och ut med blizze för nästa lektion. Arbete dock mest själv, blev mest arbete i traven på volten. Riktigt fin kille lyssna och arbete välldigt mkt! Efter en galoppfattning blev han lite för pigg så fick ingen formarbete på slutet. Hade luva på honom idag vilket jag tyckte hjälpte stort han var så mycket mer fokuserad när vi väl var uppe i arbetet.


Hingst baby!

Igår tänkte jag att Eddie skulle vila men eftersom han ska göra det på fredag så fick han röra sig i korallen istället. Och jäklar min tjocka lilla ponny blev en galen hingst och vilken galopp han körde runt och runt! När han väl låg ner i kurvan så tog jag ut han och ledde runt honom på banan och då fortsatte han med sina hingst fasoner ;) roligt att se sånt en då och veta att gamle gubben kan


Go for Gold!

Ny kollektion till hööks! som jag avgudar skit vill ha allt! Nästa måader ryker pegar till

grimma
svettäcke
Träsväska
hjälmväska (ror på storleken)
Tjocktröja
Pannband

 

Dressyrtävling!

Sitter och storm ler just nu! Så j*vla duktig häst högst procenten av hela tävlingen! Super ponny gick stadigt och bra och gick liksom bättre på banan än framridningen! Tokgaloppera på en landvägs för att pigga upp honom vilket jag tror hjälpte stort eftersom han tagga till ordentligt efter det. Jätte nöjd trots MINA småfel. Eddie skötte sig som han skulle och jag höll mina nerver i styr medelmåttigt ;)

bilder från dagen!




filmer på Eddie coh Perly kommer

Dressyrträning igår

Red fram gansk länge för att mjuka upp Eddie i sidorna, dock var han välldigt stum i munnen och i galppen drog han bara upp huvdet och jävlades... Men stundvis fin i formen. Red upp lätt C 2 programet det gick sådär satte programet men små slarv fel av mig att inte rida ut ordentligt och rida icka så runda volter, hem och träna träna. Eddie ska nu vila i två dagar annars hade jag gärna lagt in ett dressyrpass till för att känna mig helt redo till söndags tävlingen men jag vet att inget kan ändras på ett ridpass mer äm självkänslan så låter det vara som det är.

Idag städa jag i Eddie skåp och gjorde en hel hylla för endast lindor, gött! Skit vad skräp man samlar på sig under tiden. Funderar på att bygga ihop något tränsskåp som jag kan ha mina olika träns i utan att samla på dom en massa damm och knögla ner dom i påsar. Har säkert fem olika träns jag använder men olika bett på.


sitter vid brors dator så slänger in en gammal bild


Dagens träning

Hade tisdagshoppning idag i ovädret, nej men hade otroligt tur med vädret regna en stund sedan klarna det upp och blev fint! Banan hann dock bli välldigt mjuk så vid svängarna blev det kämpigt för eddie. Vid uppvärmningen fick jag bra kretik diket om att jag skulle skippa formen och arbeta med farten vilket gav mycket under lektionen sen. Det gick mellan åt skit bra och mellan åt dåligt men är en då sjukt nöjd! han hade fart idag även om jag fick kämpa för det. Blev mycket avståndsövningar och ökningar och samlingar, allt sånt gick bra det var bara taxeringen innan som krångla till det. Det var mer jag som behövde träna upp till nästa gånge en eddie. Jag måste sliuta ge upp, i ridningen just kan jag ge upp så så fort vilket Eddie känner och då går fel. Så ska ge mig några mannande ord innan hoppningen igen.


Big size!!

Big size av bananen!! Min pålle skulle gilla den han älskar bananer haha


Veckoplanering

Måndag;
Tömköra

Tisdag;
Hoppträning

Onsdag;
Dressyrträning

Torsdag;
Eddie vila

Fredag;
Eddievila

Lördag;
rida ut

Söndag;
Dressyrtävling


Tre för två!

Dagens stall med dessa hästar Eddie, Perly och Simba. Blev en extra häst för Simbas ägare var sjuk. Börja med att tömköra Eddie, super ponny gick klockrent hela tide och vilken hingst i skritten med formen! Så blev endast 15 minuters arbeta eftersom det gick så bra. Dock ska jag arbeta med galoppen när jag fixat tömkörningsgjoden eftersom den glider i tid och otid.

Perly var välldigt dominat när jag tog in honom i hagen då han puffa och hade typiska unghäst beetendet. Men sen vid borstingen var han en helt annan häst så j*vla snäll och go! Perly fick sträcka p sig lite o korallen medans jag fota lite.

Simba blev det stor rengöring i boxen. Endast borstning snäll och njöt verkligen när man borsta med piggborsten!
Nu blir det planering för polyfoto imorgon i skolan, inte helt taggad med vet att vissa kommer göra det till roligt.

Bilder från stallet











cpdag...

Byta namn till Dålig-uppdatering.se? ;) Nej men har inte haft tid eller ork för att prioritera, mitt marsvin är borta och gick dåligt på söndags tävlingen. Men nu har jag samlat mig och planerat framåt med allt. Alla problem och funderingar med frågan av att byta upp till större häst, satsa på tävlingar mer, mina framtids planer och gymnasiumval. Börjar se framåt nu även fast det är tungt, har en då en känsla av att jag är påväg upp.

Äger även denna skönhet nu! lagligt och klart.


Dagens stall blir ut och tömköra med Eddie och sedan gå en promenad med Perly. Ska ta lite bilder om vädret fortsätter så här. Ikväll läggs en veckoplanering ut om stallet och lite uppdatering om dagen.

Har länge sagt att jag ska satsa mer på bloggen och börja med mer kategorier m.m men nu ska jag verkligen ta tag i det och fixa header till det. uppdatering av eelincecilia.blogg.se påväg upp lovar!


Länge _____

Ojoj länge sedan jag blogga känns det som, har dock inte haft något speciellt för mig därför jag inte skrivit något!  Men men imorgon blir det flera hästar att rida och ta hand om, bilder från stalldagen kommer komma imorgon.

Har haft såna j*vla beslut att ta angående mitt marsvin... Så töntig jag känner mig när jag mår så dåligt för ett marsvin men skit vad Tjorven har betydelse för mig. Men fan livet är inte rättvist... Hon är gammal, och blir bara smalare och smalre trots alla extra foder vi ger henne hon börjar få svårt att gå, dåligt ögon och lungor vilket nu mán hör tydligt. Så imorgon är det satt att hennes sista dag är, men skit vad dum jag känner mig fast jag gör allt rätt och ger henne bara det bra men tomt som fan kommer det kännas och vad jag kommer sakna henne.

Underbarste du, kommer sakna dig...


Lovey!

Härligt!! Dressyrträning gick så sjukt bra, både Eddie och jag gav vårt bästa och skit vilket team vi blev. Han lyfte sig själv så sjukt bra och trampa ordentligt under sig, jätte fina öppnor, slutor, skänkelvikningar, övergånger och fattingar. Var så jävla stolt efter alltså, finaste ponnyn. Galoppombyterna gick inte något viadre lyckades helt ok en gång. Sedan samlingarna i galoppen gick helt okej och ökningarna WOOOOPPPA! Så jäkla fin häst sträckte verkligen ut sig och behöll formen utan att börja vingla och hade kvar lugnet. Red ca en timme så sista kvarten gick lite sämre för han var så slut men gav en då lite. Så sjukt taggad till dressyrtävlingen nu.


Dressyr träning

Idag ska jag ta ett ordentligt Dressyrpass i stjärnholms ridhus. Jag ska verkligen bära med mentalt under passet hur bra vi är tsm, och se honom och mig själv som världens Dressyr ekipage. Tänkte börja enkelt med att finslipa lite under början av passet och även lägga till mycket mycket galopparbete samt fattingar och övergångar för att träna upp honom så han kan bära sig själv i samlingarna i galoppen till hoppningen. Sedan ska jag tramsa igenom mig galoppombytena som aldrig vill sitta. Ska också rida igenom lätt C 2 programet och känna igenom svängarna där med och få en positiv syn av det.


Perly!

Här är en bild på Perlys och mitt dressyrpass i helgen, ska fixa mer bilder nästa gång på honom! Även nästa Tisdagshopping ska jag fota när Perlys ägare hoppar.



Tisdags hoppgrupp

Idag var det Tisdagshoppning som jag kallar det. Vi var 4 i gruppen och körde markarbetsövingar på välldigt låga hinder. Fick även hoppa utan tyglar bara för jag sa att det var för lätt typiskt mig. Men läskigt var det att hoppa 80cm utan att hålla i sig. Eddie var välldigt seg tror han känner av lite av benet men fin i formen mellan åt. Dock ska jag sluta rida dressyr när jag ska hoppa så jag focuserar mer på att få fram honom än vart han går med huvudet. Lite bilder från passet.




Inköpt!

Igår var jag och spendera lite pengar på hööks, blir en bildserie från shoppingen.







Gårdagens ridpass...

Fastna med att städa rummet igår så här kommer gårdagens ridpass.

Började med att skritta fram Perly i ca 10 min, hade DAMP i högsta grad hade fötterna mer i luften än marken, men efter lite taktande gav han sig och kom i rullande skritt igen. Idag fick jag verkligen tänka steget före hela tiden när jag red honom. På banan fick jag länge stigbyglarna så jag inte skulle kunna användaskänklarna utan att det syndes utan fick driva med benen och sitsen riktigt vårt för mig eftersom jag använder mycket skänklar på Eddie. Vi böja med lite bra "unghäst" övningar där man flyttar hästen från staketet och gör övingar inanför spåret med hjälp av koner för att få hela hästens uppmärksamhet. Sedan mycket arbeta på stora mittvolten, fick använda mycket yttertygel eftersom perly lätt rammlar in. Sedan galopparbete som är så svårt att få igång på Perly, men när han väl ger sig in i rullande galopp så har han stor och luftig galopp. Blev dock en liten miss för oss båda då Perly som galopperande på raksträcka och sedan trodde man skulle fortätta ut från banan och jag själv var den som svängde, så ja snygg stor lårkaka blev det. Men bara fortsätta gjorde dock galopp på andra delen av ridbanan för att slippa utgångarna. Ridpasset gick helt okej är välldigt nöjd med Perlys form han hade djupare form då han bärde sig mycket bättre med. Även att vi galoppera hela varv.

Eddie fick massage av Mia och hans tålamod sattes på plats då hon inte backa udan även fast han höll på och bitas och hon hade när kontakt hela tiden för att visa honom att man ska kunna göra så. Sedan gjorde vi lite böjprov och kolla igenom hans svullna ben, nu har jag fått det skrivet att jag kan rida som vanligt. Så jävla skönt.

bild på dagens övingar på Perly kommer komma.

Tagga för stallet!

Nu bär det snart av till stallet! Ska rida Perly idag, blir dressyrträning på banan. Sedan ska jag visa upp Eddie för en kunnig i stallet som ska kolla hur han går eftersom han igår fortfarnde var svullen. Känner mig pigg och glad idag så taggar verkligen för stallet.

Kommer uppdatera bloggen med mer katogrier inom kort. Inlägg ikväll om ridpasset.

RSS 2.0