Sexy miami!

Hahha bara min underbarste som fattar detta, men kommer en bild från idrotten imorgon så kommer ni fatta!!

Five hours

Kom hem från stallet nyligen varit där i fem timmar och ridigt två hästar och fixat alla grejor till dom.

Blizze red jag ut en stund och han var helt dampig då och uppe i varv så blev mest trav utan form för att han bara skulle hitta tillbaka till normal trav! Sen arbete på ängen bakom vårt stall, blev formarbete på volterna i ca 10 min bara för att känna igenom honom sen lite galopparbete mest arbete på fattningar. Lyckades med en helt perfekt fatting så avslutade efter det, duktig pojk! 

Eddie blev den lite ändrat schema fö,r jag blev bjuden på en gratis lektion för en i stallet om jag höll sällskap med hennes barns unghäst så blev grupp dressyr träning. Sen kasta skit på varandra när vi skulle mocka banan, äckligt! Så det blir tömkörning imorgon och ingen markarbete den här veckan. Men han har arbete hårt två dagar irad nu så blir bra med ingen riding imorgon och bara arbeta själv.

Nu sitter jag i min NYA onepize, helt underbar!!! Ska duscha, kolla bigbrother och sen sova ska gymma imorgon och pumpa hårt!




Träffa min underbarste!

Nu efter mer än två veckor utan min uderbara kompis så jag äntligen få träffa henne! Guud saknat dig som FAN!

Första dagen i skolan för mig, var uppe vid 6 eftersom min mamma åkte till jobbet då och jag aldrig skulle kommit upp själv. Blev en brak frukost med gröt, första gången på länge jag äter frulle men kändes som om jag behöver det eftersom det ska bli matten hela dan!

Sen stallet har Eddie och blizze idag. Eddie ska jag tömköra, eftersom jag blev sugen på att köra in honom måste jag börja igen med tömkörningen och Blizze ska jag rida ut med och sen arbeta med galoppfattingarna på ängen.

Nu dra till bussen och se min underbara älskade ELIN!!!




only a quickie

Åkte till stallet vi sju, då mamma och jag insåg att vi var lite tidiga så vi svänge förbi affären och jag köpte gröt som jag ska mumsa till frukost imorgon, gött!

Sen tog jag en promenad med eddie för att låta honom sträcka på benen efter passet idag, han var pigg och glad och verka inte alls ha någon träningsverk elr stelhet. Men strecha honom i stallet och han reagera starkt på bakbenen så blev lite kamp i stallet innan han ville lösa benet. Sen fordra vi hästarna och dorg hem.

Har nu duschat och vänta på att bigbrothers ska börja. Ska kolla på lite kläder med, hade mer pengar än jag trodde på kontot alltid najst!!


Barbacka det blev!

Åkte ut tidigt till stallet för att få rida i ljuset, har dock kvällsfodring så blir att åka ut igen till hästarna.

Galoppträning stod på schemat. Och jag lova mig själv att jag skulle rida barbacka mer vilket jag gjorde idag trots att det skulle bli mkt galopp i passet. Jag började med att skritta fram i ca 7 min sedan trava en slinga i låg form och sen hoppa jag några skutt på en äng där cement hinder finns. Sedan blev det travarbeta igen mkt lågform och volter för att rida igenom bogen på han. Sen galopp, arbeta i samlad och ökad och form och utan form och volter allt möjligt för att jobba skiten ur han! Sluten blev det en ökad galopp, måste erkänna att mina ben och mage värke som fan just då. Sen lösgörande arbete i trav och varva ner honom. Duktig kille, var dy blöt av svett så blev mkt skritt. Hade tre täcken på honom för att han inte skulle kyla ner muskelrna för fort när jag släppte ut honom för att mocka. Han fick även hö i hagen för att kunna äta sig varm.

Stolt över att jag fixa stallet och träna eddie trots att jag inte sovit på hela natten.

Nu ska jag titta på "äkta människor" och äta, sen stallet igen!


Veckoplanering

V, 9

Måndag: Vila

Tisdag: Galoppträna/ konditionsträna

Onsdag: Tömköra

Torsdag: Markarbete

Fredag: Galoppträna/ konditionsträna

Lördag: Hästledig

Söndag: Hästledig


Mammor alltså

Kom hem från stallet nyss. Så jäkla pigg ponny alltså, i hagen hade han galoperat runt och varit rädd. Sen i stallet blev han rädd för minst ljud och höll på att spring runt vissa gånger. Vet inte vad som hände i hans huvud. Var jätte lerig, betyder en sak iaf VÅR!

Nog för det är mkt prat om hästspråk, alltså att vi människor som är i stallet kan prata om ord som för andra folk låter som rena arabiska t.ex. skänkelvikning, shabrack, chaps, ganasch listan kan bli lång. Men när min mamma är i stallet och hjälper till blir det helt fel

Lindor= bindor
Hönät= hårnät

Lite roligt när man hör henne säga det. Men nu blir det att beställa saker, fast med min ekonomi blir det nog bara en oneize, solbrillor och något fint till eddie. 

 


Snart beställa!

Mitt självförtroende är inte på topp just nu så ska fan in och beställa kläder och ridkläder ikväll för att bli på bättre humör. En onepize har varit på min lista länge så ska köpa en pize of norway idag, min kompis ska vara med i x-factor så passar bra med en onepize till helgen när man ska åka klockan 3 inatten till stockholm. Ikäll blir det stallet en snabbis, han ska få vila idag så blir bara lite rykting och mocka skit och maten. Ska lägga ut en veckoplanering ikväll med. 


Skit!

Skit dålig uppdatering kan man säga, men har haft fullt upp på lovet och dessutom inte tränat något speciellt med Eddie under lovet. Men ska börja nu igen, vill först tacka alla som läser bloggen och komenterar.

Nu sista lov dagen känns inte så tummen upp har dessutom stukad foten. Men i lördags var det dressyrträning för mig och eddie med Elise och Perly som står i stallet med Eddie. Man märker verkligen vilken dålig konditions Eddie är i när man rider ett dressyr pass för tränare med andra hästar. Han blev trött redan i mitten och la då sin energi på att dra upp huvdet och liksom ploga fram, inte snyggt. Men helheten var helt okej jag är nöjd och som tur avsluta vi sedan när Eddie började arbeta igen. Jag lärde mig faktiskt mycket och fick många bra tips så nu blir det hem och träna.

Idag blev det en enkel skritt tur med Eddie för att han ska slippa sån träningsverk. Jag var ute i ca en timme iallafall och man kände hur han bara blev bättre och bättre i skritten i början var han så j*vla stel. Jag red ut barbacka på hackamore, tänkte låsa sadeln ett tag och satsa lite på att rida så mkt barbacka som möjligt för att arbeta andra muskler på både mig och eddie.

Imorgon blir det vila för Eddie vilket han behöver ska planera veckan för ridingen imorgon då och lägga upp den, ska bli mkt konditionsträna och tränghoppa ute.

Film från dressyrträningen, finns på tuben. http://www.youtube.com/watch?v=rvvvtEBJ9Iw&feature=bf_prev&list=UUhirUgMC2MuwW00aG-vqzZw&lf=plcp

Bara så ni vet



Äntligen lov!!! Fyfan vad skönt alltså.

Pumpa rumpan!!

Kom nyss hem från gymmet, var där i säkert två timmar. Ska snart ut till stallet, men vetefan om jag orkar rida är helt slut i kroppen men antingen blir det galoppträning eller får han vila.

Imorgon blir det uteritt med hela stallet och sen käka pizza i sadelkammaren, mys. Jag kommer låna en annan häst imorgon eftersom ____ ska rida Eddie. Ska visa bilder från uteritten imorgon.

Ska visa Eddies vintergrimma, tycker han är jätte fin i den även fast han ser lite gay ut i den ;)

Tycker ni? Gay elr inte?


skola nu då

Sitter och lägger i Eddies vc.c i hans tävlingsmapp och alla kort. Snart sticka iväg till bussen och skolan-gymmet och stallet. Blir galoppträning idag med ska köra den korta rundan idag så han får lite nya saker att vara rädd för. Lägger in ett inlägg ikväll.

 Snart till skolan, datorn får stanna hemma eftersom jag har med mig massa gymkläder. Filmen får komma annan dag
 

Tagga inför lov!!!!


Idag

Idag körde jag ju Galoppträning som jag kallar det, Jag skritta fram i 20 min och sedan travarbete i låg form i ca 5 min. Eddie var riktig pigg idag han hoppa till på vissa ställen och blåste upp sig vid stallplanen. Han hade jätte fin trav idag, den var mer luftig och han lyfte verkligen på benen, fin ponny! Sedan blev det galopp på raksträcka som är ca 1 kliometer. Han frusta och höll på hela tiden under galoppen. På hemvägen när jag skulle trava av honom börja han larva sig och ville inte sakta av så det sluta med att han stod och hoppa på ställdet och stegra. Fick tillslut honom att ge sig.

I stallet fick han stå i gången med två täcken på sig medans jag mocka ur boxen och fyllde på med nytt spån. Jag är sugen att köpa ett fleecehalstäcke.

Tycker ni om hööks fleecetäcke? Eddies färger iaf.



I helgen kommer inte jag rida eddie utan _____ så h*n kommer få blogga om Eddie. Men jag kommer lägga in ngr inlägg ska köra en hiss och diss.


Home again...

Är hemma från skolan idag, magont som vanligt. Käka tabletter till frukost och börjar känna av att det verkar, ska försöka äta lite mat snart. Har jobbat lite matte men skit vad svårt det är att komma vidare när man fastnat. Ska snart gå ut med hunden och röra på mig.

Stallet ska jag till vilket som, idag måste jag rida eftersom han stod igår. Jag ska nog ut och galoppträna, jag brukar värma upp eddie ordentligt först skritta minst 10 min sedan galoppera raksträcka så långt Eddie orkar. Brukar galoppera två gånger så sedan varva ner med trav och skritt. Jag brukar rida en sträcka jag mett ut men idag ska jag rida ut längre och rida på fälterna som vi har.

Nu ska jag titta vidare på Greys anatomy, Sen ut med hunden.

 Sickan!



Bara så ni vet


Funkar inte!

Okej jag skämta om att jag ska lägga ut en video från hopptävligen, jag har ingen anning vad jag håller på med ska ta med datorn till skolan på fredag och min dataexpert till kompis får hjälpa mig!

Nu sitter jag i handduk och kollar på world dressage master på teve, så fina hästar alltså.

För några dagar sen blev jag sugen på att köpa ETT nytt träns men det sluta med två eftersom jag ville ha en dressyrträns som jag kunde ha Eddies rakabett på och ett allroundträns till hans tredelade bett.
 

Mitt första...

Mitt första "förlåt för dålig uppdatering" heh. Nej men efter tävlingen i söndags var jag jätte trött jag fick kämpa ganska mycket med eddie. Sen har det varit mycket plugg och stressiga dagar hem och ut till stallet. Igår hade jag hemstudiedag så kan inte påstå att jag hade så stressigt då men mitt internet f*cka så blev inget bloggande.

Men tävlingen i söndags gick helt ok. När vi var på plats så var Eddie ganska pigg och hoppa till ibland. På framridingen kände han fräschs men ibland jävlades han lite och sakta av. Första klassen gick inte så bra, han sega till sig ibland och vägra två gånger. Men i 80 så hoppa han bra fast vi kom fel på ngr hinder så var han duktig och hoppa dom endå. Så blev väldigt glad över att vi tog oss runt banan tillslut. Så helheten gick helt ok. Är nöjd med Eddie men jag kände verkligen att jag måste börja träna mer i hopping för instruktör. Så till våren ska jag leta lite efter tränare.



Idag blir det snabbt ut till stallet, ska skritta barbacka ut en stund bara sen hem och vara barnvakt.

Ikväll ska jag försöka lägga ut en film från tävlingen i söndags och ska lägga ut bilder på mina nya träns.

I´m ready as hell!

Tagga för hopptävling! Jag har bestämt att det ska gå bra den här gången. Vi ska ha så bra tempo som möjligt göra bra avstamp.

Jag glömde kameran i stallet så blev inga bilder igår men Blizze var pigg som vanligt, med galoppen skit alltså stor och luftig dock lite för snabb men han tyckte det var så roligt att galoppera att han fick öka lite extra. Han fatta galopp direkt utan att öka i traven vilket han inte gör på banan. Eddie var ganska stel i början av skritten men tagga till efter samlad galopp. Han var duktig och bocka inget i galoppen trots jag samla upp honom efter en galoppsträcka.

Nu ska jag dra på mig ridkläder, bilder från tävlingen kommer ikväll


Lov redan??

Jätte många har redan fått lov?? Det känns lite tungt att man ska till skolan på måndag medan andra är hemma och har det gött!

Vakna precis, ska sätta mig och skriva en check lista så jag inte glömmer massa saker inför i morgon som jag har lätt till att göra. Sen blir det äta donken, härligtt!!

Ska åka ut till stallet så fort jag ätit blir två hästar idag att rida och fixa. Som jag skrev igår blir det rida ut med båda två ska jag arbeta båda i form ute och med eddie blir det skänkelvikningar och volter för att lösgöra honom. Blizze blir det form i skritt och volter sen mkt galoppfattingar, eftersom han är travare har han lätt till att bara öka traven men jag tror han kommer ha lättare till att fatta galopp när man är ute.

Ska ta bilder ikväll så ni får se Eddie tävlings fin.  Kommer antagligen göra ngr inlägg ikväll om "stalldagen".

 


Pigg ponny!

Lycklig... Idag kom Eddie travandes i hagen till mig på direkten, söt kille. Han är välldigt pigg just nu, han kanske bara behöver vila en dag innan tävligar nu på vinter iaf (eddie gillar vintrarna) Aja han var jäkligt tjurig i boxen idag men tror det hör ihop med att han stått nu i två dagar.

Eftersom Eddie både är dominant, hög i rang och matvrak har jag länge tränat bort det här med att slänga sig över maten. Förut så strunta Eddie helt om man stod ivägen och ville bara fram till maten, han kunde krossa mathinkarna när man hällde i kraftfodret i krubban. Men nu är hans beteende helt borta jag lägger in maten och han backar undan och tittar bort och då får han äta. Idag var han speciellt duktig när jag hänge in hönätet så därför jag drog upp det här.

Imorgon blir det riding på Eddie i ca en halvtimme, kommer arbeta i låg form för att få honom att slappna av. Jag ska även knoppa och putsa på Eddie och plocka fram alla grejer så allt är framme tills söndag. Sen har jag en annan häst i stallet Blizze. Blizze är en travare, jätte snäll och gillar att vara runt människor han är dock ganska pigg och harig av sig och orutinerad. Oftast när jag rider honom brukar jag rida på banan och försöka arbeta på formen i traven. Men imorgon ska jag rida ut och se om vi lyckas bättre med galoppfattningarna när han har mer utrymme.




Blizze


fredagsmys

Äntligen fredag blir skolan-gymmet-sola och sen stallet med ellen. Eddie ska vila idag med men imorgon blir det rida ut och känna av hur han känns.

Ikväll blir det antingen äta pizza med kompisar eller bara vara hemma med familjen.

Skriver in ett inlägg ikväll om hur Eddie mådde! 
 


Nya täcket!

I julklapp fick jag ett Eskadron täcke från hästbutiken i Nyköping. Det finns bara positiva saker om det det är tillräckligt tjock och i bra tyg som inte går sönder lätt och så är det så j*vla fint. Jag brukar inte gilla modellen då inga gjordar finns under magen men det här täcket fastna jag verkligen för. Många anser att det är lite för mycket reklam i täcket, men jag kan bara säga att jag älskar det helt enkelt, färgen passar dessutom eddie så bra.

Gillar ni Eskadron kollektionen?

Eddie i sitt nya Fleecetäcke.


Snart ut till stallet

Ska snart åka ut till stallet, blir dock ingen ridning idag eftersom han ska vila upp sig till tävlingen. Eddie är ju inte den piggaste hästen på tävlingsbanorna så brukar låta honom vila några dagar innan för att ha bättre odds till tävlingen, vilket jag tycker hjälper honom. Blir mjukiskläder i stallet idag, har gymmat med elin så orkar inte dra på mig tajta ridbyxor hehe (tjockis).


JW nya tröja!

Måste bara visa den nya tröjan från jw! Så jävla fin och ändå mindre diskret än vad jw kollektionen brukar vara. Den är vändbar så man kan vända ut och in på tröjan och välja färg röd/blå.

måste bara ha den blir till nästa månad!

 bild från google.se

smart brud!

Jag gillar att jag prata om hopptävlingen på söndag jätte länge och verkligen taggat inför den men vad jag insåg nyss var att jag inte anmält mig! så osmart man får bli. Aja hoppas på en efteranmälan nu.

Blir nog JW outfitsen till söndag, tycker ni?

Nu ska jag vara barnvakt till lillasystern och lyssna vidare på 1D.


Jw shabrack och JW huva

Första inlägget, nu kör vi!

Bra med första inlägget och inget stall idag. Men imorgon blir det vila för Eddie för ska tävla på söndag så ska försöka få en pigg ponny tills dess. Måste bara säga att jag var med på radion med Elin idag, Jazon på NRJ är nog världens skönaste snubbe.

Jag och Eddie.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0